zondag 8 mei 2016

Honden Weetjes!

Hallo!

Vandaag hebben we honden weetjes.

1. Houden honden van muziek?
Antwoord:

Onderzoek wijst uit dat honden wel degelijk van muziek houden. Meestal zetten we muziek op waar we zelf de voorkeur aan geven. Maar hebben honden wel dezelfde smaak in muziek als wij?
Wij zijn er altijd van uitgegaan dat muziek een uniek menselijk fenomeen is, maar Snowdon ontdekte dat dieren wel degelijk beschikken over muzikale capaciteiten. Ze houden van muziek die specifiek is afgestemd op hun eigen soort: opgebouwd uit toonhoogtes en klanken en tempo's waarmee zij vertrouwd zijn.

2. Gapende Honden

Is het je ooit weleens opgevallen dat wanneer je gaapt je hond jou vrijwel direct na doet? Een nieuwe studie toont aan dat gapen aanstekelijk is, niet alleen tussen mensen maar ook tussen een hond en zijn eigenaar. Het geluid van een menselijke gaap lijkt genoeg te zijn om het gaap reflex bij een hond op gang te brengen en kan een belangrijke aanwijzing zijn dat een hond in staat is zich in te leven in ons.



3. Zijn honden slimmer dan apen?

Honden zijn beter in staat het menselijk gedrag te begrijpen dan apen. Evolutionaire theoretici geloven dat socialisatie een grote rol speelt in het overleven van mensen en honden. Honden zijn sociaal gezien intelligenter dan apen, en begrijpen ons beter dan alle andere soorten. Hoe kan dat, als apen onze meest naaste verwanten zijn? 
Honden delen een speciale band met ons die elke hondenliefhebber ervaart. Deze band komt voort uit een vorm van sociale intelligentie die honden bezitten. Deze communicatie gaat vaak gepaard met gebaren, blikken en verbale geluiden tussen de hond en eigenaar.


Groetjes Van Mij










Geen opmerkingen:

Een reactie posten